این نخستین بار نیست که وزارت امور خارجه آمریکا درباره برخی چالشهای بینالمللی نظیر تروریسم، مواد مخدر و حقوق بشر در جهان گزارش سالانه منتشر میکند و حتما آخرین بار نیز نخواهد بود. چراکه واشنگتن با انتشار گزارشهای سالانه میکوشد به جهانیان القا کند در مقام پلیس جهانی و پرچمدار امنیت و آزادی به فکر مردمان دنیاست. در تازهترین این گونه سیاستهای مبتنی بر تحولات بینالمللی، وزارت خارجه آمریکا روز جمعه 29 خرداد گزارش سالانه خود را درباره تروریسم در جهان منتشر کرد.
دستگاه دیپلماسی آمریکا در این گزارش بار دیگر ایران را به حمایت از تروریسم در خاورمیانه متهم کرد. محور اتهام تروریستی آمریکا به ایران حمایت های تهران از حزب الله لبنان، گروه های شبه نظامی شیعه در عراق و همین طور گروه های فلسطینی و حمایت از بشار اسد عنوان شده است.
طرح این اتهامات از سوی آمریکا به ایران ـ که البته تازگی ندارد و همواره در سه دهه گذشته به بهانه های مختلف تکرار شده است ـ در حالی است که وزارت خارجه آمریکا با طرح آدرس غلط سعی می کند بر کارنامه تروریست پروری خود در نقاط مختلف جهان سرپوش گذارد. هرچند در خاطرات برخی ماموران سیا که معمولا پس از بازنشستگی یا با ریسک بالا در حین خدمت دست به قلم می برند و افشاگری می کنند،
بصراحت به اقدامات تروریستی آمریکا و حمایت واشنگتن از گروه های تروریستی اشاره شده است که خاطرات دوران آر کلاریچ، مامور بلندپایه و کارکشته سازمان سیا با عنوان «زندگی من در سیا» نمونه ای از آن به شمار می رود.
وی در این کتاب بصراحت به اقدامات تروریستی و مغایر با اصول انسانی سیا در نیکاراگوئه، گرانادا و برخی مناطق در خاورمیانه و آسیا اشاره دارد، اما در سال های اخیر و در سایه انفجار اطلاعات از طریق شبکه های ماهواره ای، اینترنت و فضای مجازی بر همگان آشکار شده است که اژدهای تروریسم بیش از همه دست پرورده آمریکاست.
حمایت های آمریکا از القاعده، داعش، النصره و سایر گروه های تروریستی و مهم تر از همه حمایت آشکار آمریکا از تروریسم دولتی اسرائیل اکنون چنان آشکار شده است که واشنگتن با فرافکنی و انتشار گزارش های سالانه و دادن آدرس های غلط نمی تواند آنها را لاپوشانی کند.
آمریکا با جنجال رسانه ای گسترده ای پس از 11 سپتامبر 2001 سعی کرد با قربانی تروریسم معرفی کردن خود و امنیتی ساختن فضای بین المللی، خود را پرچمدار مبارزه با تروریسم در جهان معرفی کند.
لشکرکشی به افغانستان و سپس عراق با هدف ریشه کن ساختن تروریسم با گذشت یک دهه عملا نتیجه معکوس داشته است؛ چراکه این دو کشور به اضافه پاکستان، یمن، سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه به عرصه تاخت و تاز گروه های تروریستی تبدیل شده است که سرشاخه های اصلی آنها به آمریکا و سرویس های امنیتی برخی کشورهای منطقه بازمی گردد.
اکنون افکار عمومی منطقه بیش از هر زمان دیگری آگاه است که آمریکا به رغم انتشار گزارش های سالانه و تبلیغات پرطمطراق در راه اندازی ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم، عملا اراده ای برای مقابله با تروریست ها ندارد.
چراکه ادامه حیات داعش و فربه تر شدن آن در عراق و سوریه و حتی دست درازی به یمن و افغانستان و قتل عام مردم بی گناه این کشورها نشان می دهد یا راهبرد نظامی آمریکا در مبارزه با داعش شکست خورده است یا این که آمریکا به رغم جنگ ظاهری، در پس پرده از آنها حمایت می کند. با توجه به اظهارات مقامات عراقی و افشاگری های صورت گرفته به نظر می رسد آمریکا هرچند در بمباران ها کور عمل می کند، اما در ارسال بسته های حمایتی که به دست گروه های تروریستی می افتد کاملا دقیق عمل می کند.
به این ترتیب می توان انتشار گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا در زمینه تروریسم در جهان را گزارشی شرم آور نامید که با توجه به سوابق موجود ازجمله اعتراف هیلاری کلینتون در کتاب خاطراتش درباره چگونگی حمایت از داعش از درجه اعتبار ساقط شده و افکار عمومی منطقه و جهان آن را جدی نمی گیرند.