فرهنگ

فرهنگی- علمی- سیاسی

فرهنگ

فرهنگی- علمی- سیاسی

چرا غرب دوباره مذاکرات یمن را کلید زد؟

وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه اعلام کرده‌اند که بر سر مذاکره با هدف دستیابی به راه‌حل سیاسی برای بحران یمن توافق کرده‌اند؛ توافقی که عملی‌شدن آن، به معنای زانو زدن هیئت‌حاکمه عربستان سعودی و دولت آمریکا در مقابل مقاومت یک‌ساله مردم یمن است.

ناکامی مزدوران سعودی برای رسیدن به صنعا از سه محور/ چرا غربی‌ها بار دیگر مذاکرات یمن را کلید زدند







    

ناکامی مزدوران سعودی برای رسیدن به صنعا از سه محور/ چرا غربی‌ها بار دیگر مذاکرات یمن را کلید زدند

گروه بین‌الملل مشرق - تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن درحالی می رود تا اولین سال خود را پشت سر بگذارد که به نظر می رسد، بحران یمن نیز همانند بحران سوریه پا را از مرزهای منطقه فراتر نهاده و عرصه بین الملل را درگیر خود کرده است.

در واپسین ساعات یک شنبه 16 اسفند ماه وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای از توافق «سرگئی لاوروف» و «جان کری»، وزیر خارجه این کشور با همتای آمریکایی خود جهت ادامه رایزنی ها درباره بحران یمن و نگرانی مسکو و واشنگتن از وخامت اوضاع انسانی در یمن خبر داد.


بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره بحران یمن، پس از توافق این کشور با آمریکا جهت برقراری آتش‌بس در سوریه می تواند، نقطه عطفی در بحران یمن ایجاد کند، چراکه این بیانیه در بطن خود پیام های متعددی را برای همه طرف های درگیر در این بحران داشت.
اولین دور مذاکرات یمن در ژنو در دسامبر گذشته با توافق بر سر یک چارچوب کاری فراگیر به منظور پایان جنگ و آتش بسی موقت منجر شد، اما این آتش بس با موارد نقض زیادی روبرو شد. قرار بود، مذاکرات چهاردهم ماه ژانویه از سرگرفته شود، اما تا اطلاع نامعلومی به تعویق افتاد. ولد الشیخ در جدیدترین اظهار نظر ابراز امیدواری کرده بود که مذاکرات یمن ماه آینده در ژنو آغاز شود.

ناکامی مزدوران سعودی برای رسیدن به صنعا از سه محور/ چرا غربی‌ها بار دیگر مذاکرات یمن را کلید زدند
خلاصه سخن

با توجه به معادلات میدانی حاکم بر جبهه های عملیاتی یمن و تاکید ارتش و کمیته های مردمی و انقلابی و همچنین جنبش انصار الله این کشور مبنی بر آمادگی جهت حضور در میدان و مقابله با متجاوزان سعودی و ائتلاف عربی هم پیمان این کشور، بنابراین طبیعی است که ضرورتی بر نشستن پای میز مذاکره و گفتگو با متجاوزان ملاحظه نکنند و این خواسته را رد کنند، به ویژه آنکه از هدف این مذاکرات به خوبی آگاه هستند و می دانند، اگر سعودی ها و آمریکایی ها طرف غالب بر میدان بودند، هیچ گاه خواستار گفتگو و مذاکره نمی شدند و اگر هم مذاکره و گفتگویی انجام می شد، با پیش شرط های مورد آنان صورت می گرفت.

انصار الله با درک عالی از شرایط، از جمله اینکه سعودی ها و آمریکایی ها تلاش دارند، آنچه را که در میدان به دست نیاورده اند، با نیرنگ و فریب و در لفافه و پوشش مذاکره و گفتگو به دست آورند، چه اگر غیر از این بود، صنعا تاکنون به تصرف سعودی ها و ائتلاف متجاوز عربی درآمده بود، درحالی که مشاهده می شود، با وجود گذشت دو ماه از آغاز عملیات تصرف صنعا این شهر همچنان استوار و مقاوم در برابر متجاوزان ایستاده و تلاش عربستان و امارات جهت حمله از 3 محور جنوبی (با تصرف استان‌های تعز، أب،  ذمار و سپس صنعا)، غربی (با تصرف استان الحدید و از جمله بندر الحدیده) و (وارد کردن نیرو از حضرموت و سپس حرکت به سمت مأرب و بعد از آن صنعا) به پایتخت یمن و تصرف آن شکست خورده و این شکست ریاض و واشنگتن را به از سرگیری مذاکره و نشستن پای میز مذاکره واداشته  و آگاهی از این امر که معادلات حاکم بر میدان تماما به سود این جنبش و نیروهای یمنی است، هرگونه مذاکره با متجاوزان و مزدوران آنها را رد می کند و تاکید دارد، اگر مذاکره ای هم صورت گیرد، باید با پیش شرط ها و شرایط مورد نظر آنان انجام شود و این خواستی منطقی است که عربستان سعودی و آمریکا اگر خواهان به سلامت بیرون آمدن از باتلاق یمن هستند، باید به آن تن دهند، در غیر این صورت باید بهای سنگین تری را به خاطر تصمیمات نابخردانه ای که اتخاذ کرده اند، پرداخت کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.